امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق اعتبارات اسنادی یا اعتبارنامه های تجاری

دانلود تحقیق اعتبارات اسنادی یا اعتبارنامه های تجاری دسته: حسابداری
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 43

در قلمرو فعالیت و عملیات اعتباری بانكها ، اسناد و اوراق زیادی جریان دارد از باب آشنایی با برخی از اینگونه اسناد و امكان بررسی تطبیقی ، در این مقاله ، منحصراً از اعتبارات اسنادی ، بعنوان یكی از ابزارهای مهم تجارت بین المللی سخن بمیان می آوریم

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

بخش اول ـ كلیات

در قلمرو فعالیت و عملیات اعتباری بانكها ، اسناد و اوراق زیادی جریان دارد . از باب آشنایی با برخی از اینگونه اسناد و امكان بررسی تطبیقی ، در این مقاله ، منحصراً از اعتبارات اسنادی ، بعنوان یكی از ابزارهای مهم تجارت بین المللی سخن بمیان می آوریم .ژ

بند اول ـ مقدمه

1 اعتبارات اسنادی نوعی از ‹‹ اعتبارنامه های تجاری ›› و یكی از ابزارهای مهم تجارت بین المللی است كه ابتكار تدوین آن ‹‹به اتاق بازرگانی بین المللی می رسد . از جمله مهمترین اقدامات این اتاق ، تهیه و تدوین مقررات و رویه های متحد الشكل برای ابزترهای مختلف تجارت بین المللی است . ‹‹مقررات و رویه های متحدالشكل اعتبارات اسنادی › را می توان بعنوان نمونه بارز این اقدامات دانست .

اكنون متجاوز از نیم قرن از نخستین باری كه د‹‹ اتاق بازرگانی بین المللی ›› مقررات متحد الشكل اعتبارات اسنادی را ، در هفتمین كنگره خود ، در 1933 در وین پذیرفت ، می گذرد .

در طی این مدت ، بازرگانی بین المللی ، از بسیاری جهات ، دچار تغییر و تحولات چشمگیر و بنیادی شده است . با این وجود ، مقررات متحد الشكل اعتبارات اسنادی بعنوان جزء مهمی از تجارت بین المللی همچنان استوار و پابرجا مانده است ، هر روزه ، هزاران اعتبار اسنادی ، در سراسر جهان ، از طریق بانكها ، گشایش می یابد . شمار روز افزونی از مدیران بانكها ، شركتهای تجاری ، مشاورین حقوقی و دادگاهها ، نیازمند آگاهی كامل از مقررات حاكم بر این امرند و روزانه آنها را بكار میبرند .

2 ـ در پاسخ به این پرسش كه چگونه ‹‹مقررات متحد الشكل اعتبارات اسنادی ›› توانسته در طی این دوره طولانی همچنان بقوت و اعتبار خود باقی بماند ، رئیس كمیسیون فنون و روشهای بانكی اتاق بازرگانی بین المللی دو علت برای آن برشمرده است :

اول ـ اینكه واقعیتهای تجارت بین الملل تداوم نیاز به اعتبارات اسنادی و لذا نیاز به مجموعه ای از ضوابط حاكم بر این اعتبارات را كه مقبولیت بین المللی داشته باشد ، ایجاب می كند .

دوم ـ اینكه ‹‹ مقررات متحدالشكل اعتبارات اسنادی ›› خوشوقتانه یك متن زنده بوده است كه بطور منظم در ‹‹كمیسیون بانكی ››اتاق بازرگانی بین المللی مورد تجدید نظر گرفته و به هنگام

شده است .

تا قبل از 1962 ، ‹‹ مقررات متحدالشكل اعتبارات اسنادی ››چنان طرح شده بود كه عمدتاً بانكداران را در مقابل دستورات ناقص و غیر دقیق خریدار مصون می داشت . در تجدید نظر 1962 یعنی نخستین تجدید نظری كه قبول عامه یافت ، ضمن تأكید بر وظیفه خریدار در تصریح خواسته های او ، رسوم بانكداری بین المللی و دیگر قواعدی كه عملیات بانكداری را تسهیل می كرد ، مدون گردیده بود .

تجدید نظر 1974 ، به تغییرات حاصله در تهیه اسناد و روشهای كار پرداخت كه ناشی از پیشرفت تسهیلات تجاری و انقلاب در حمل و نقل دریایی ، استفاده از كانتینر و توسعه حمل ونقل مركب ، بود آینده نگری مورد قبول اتاق بازرگانی در تعملكرد های بانكداری منعكس بود .

آخرین تجدید نظر در مقررات مذكور ، در سال 1983 انجام شده و از اول اكتبر 1984 لازم الاجراء ، گردیده است .

این تجدید نظر با همكاری ‹‹ كمیسیون حقوق تجارت  بین الملل سازمان ملل متحد ›› و نمایندگانی از محافل تجارت ،صنعت ، بیمه ، حمل . نقل و بانكداری بعمل آمده است .

متن جدید در جلسات متعدد كمیسیون بانكداری اتاق بازرگانی بین المللی تنظیم و به تصویب رسیده است .

مقررات جدید به ‹‹نشریه شماره 400 اتاق بازرگانی بین المللی معروف است و ، در سطح جهانی ، اختصاراً یو . سی . پی U .C .P نامیده میشود .

در حال حاضر ، 165 كشور الحاق و موافقت خود را با آن اعلام داشته اند . در ایران ، تا سال 1355 بعضی از بانكهای كشور ، بصورت انفرادی به مقررات مذكور پیوسته بودند ولی در این سال كانون بانكهای وقت ، مقررات یاد شده را تصویب نمود و الحاق دسته جمعی كلیه بانكهای ایرانی به آن را رسماً به اتاق بازرگانی اعلام داشت . در مورد مقررات فعلی نیز شورای عالی بانكها در تاریخ مهر ماه 1363 (اول اكتبر 1984 )آن را مورد تأیید قرار داد و به كلیه بانكهای كسور ابلاغ نمود كه رعایت و اجرای این مقررات از همان تاریخ الزامی است .

بند دوم ـ كاربرد اعتبارات اسنادی

در قلمرو تجارت بین الملل ، نحوه پرداخت بهای كالا و خدمات ، معمولاً به سه شكل زیر صورت می پذیرد :

از طریق اعتبارات اسنادی

از طریق بروات ارزی

از طریق حواله های ارزی

در برخی از موارد و پاره ای از كشورها ، طرفین یك قرار داد بین المللی ، از اصل حاكمیت كامل اراده برخوردار نیستند و در انتخاب اشكال مختلف فوق ، آزادی عمل چندانی ندارند . قوانین و مقررات صادرات و واردات كالا یا خدمات ، در اینگونه كشورها ورود یا صدور كالا  یا خدمات را منحصراً از طرق خاصی تجویز می نمایند . ولی در هر صورت ، می توان بر این عقیده بود كه دادو ستدهای بین المللی و نحوه پرداخت بهاء غالباً از طریق گشایش اعتبارات اسنادی است .

مقررات متحد الشكل ، علی الاصول وقتی قابلیت اعمال پیدا می كند كه طرفین آن را ؤ در قرار دادشان ، گنجانده باشند . ماده اول ‹‹ مقررات ››می گوید :

‹‹این مقررات در مورد كلیه اعتبارات اسنادی ، و در حدودی كه مراعات آن میسر است ، در مورد اعتبارات اسنادی ضمانتی  Stand _ by  ، اجراء می شود و رعایت آن برای همه طرفهای ذیربط الزامی است ، مگر اینكه ترتیب دیگری صریحاً مورد توافق قرار گرفته باشد .

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : اعتبارات اسنادی , اعتبارنامه های تجاری , اسناد , اعتبار نامه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر