امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران دسته: علوم انسانی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 21 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 13

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران دانلود پیشنینه تحقیق تاریخچه بهزیستی ایران مبانی نظری

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

توضیحات :

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران در 13 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران

ادبیات پژوهش

ارائه خدمات اجتماعی، اقتصادی در راستای محرومیت ذاتی همه جانبه از افراد آسیب دیده ناشی از شرایط مختلف اجتماعی، توان و نیروهای كارآمدی را در چهارچوب یك سازمان یا سیستم خاص می طلبد. همسو با این حركت ارگانها، نهادها و مؤسسات دولتی و خصوصی در امر خدمات اجتماعی – اقتصادی فعالیت دارند.یكی از سازمانها كه در سطح كشور به ارائه خدمات برای قشر محروم جامعه اشتغال دارد، سازمان بهزیستی كشور است.

بهزیستی به مجموعه متشكلی از تدابیر، خدمات، فعالیت ها و حمایت های غیربیعه ای اطلاق می شود كه به منظور بسط رحمت اسلامی در جامعه، و حفظ ارزشها و كرامات انسانی در جهت گسترش خدمات توان بخشی، حمایتی و رفاهی، امدادی و بازپروری و كمك به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه های نیازمند جامعه صورت می پذیرد و افراد خانواده های بی سرپرست و نیازمند، معلولین جسمی و ذهنی ، آسیب دیدگان سوانح طبیعی و غیرطبیعی ، ناسازگاری و منحرفین اجتماعی را در بر می گیرد.

علاوه بر این بخش بهزیستی به منظور ادای قسمتی از این جامعه به شهدا، جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ، در سر لوحه فعالیتهای خود امكانات مناسب زندگی برای بازماندگان و خانواده های شهدا و نیز خدمات ضروری به ویژه توان بخشی را جهت معلولین انقلاب و جنگ تحمیلی تأمین و ارائه می‌كند.

بهزیستی امروزه خانواده های بی سرپرست و نیازمند را در پناه نظام جمهوری اسلامی تحت حمایت خویش دارد و با پرداخت هر چند محدود رابطة خویش را با خانواده ها حفظ كرده است تا مانع از انحرافات اخلاقی و اجتماعی بشود فرصتی باید تا خانواده را به استقلال اقتصادی، فرهنگی، نفسانی، اجتماعی برساند.

تاریخچه ای كوتاه از بهزیستی در ایران

خدمات بهزیستی به گونه ای ساده طی قرنها در جوامع و كشورهای مختلف از جمله در سرزمین اسلامی و در كنار خدمات اجتماعی دیگر نظیر آموزش و درمان حرفه آموزی و اشتغال از طریق نهادهای مذهبی، خانواده، و بازار به گروههای محروم ، كودكان و خانواده های بی سرپرست، زنان بیوه، سالمندان و در راه ماندگان، آسیب دیدگان از حوادث طبیعی (سیل، زلزله، طوفان) و مصائب جنگی، گدایان و ولگردان ، معلولین، جذامیان و بیماران غیر قابل علاج ارائه می شده است.

بعدها از اوایل قرن 16 میلادی با افزایش تولید و درآمدهای ملی و به دنبال آغاز فرایند صنعتی شدن در برخی كشورها، ابعاد خدمات اجتماعی توسعه یافت و قرن نوزدهم و بیستم شاهد توسعه و گسترش وسیع این خدمات بود. دولتها ابتدا در این امور مشاركت كردند و بعدها مسئولیت سیاست گذاری و ارائه خدمات كلیدی را در این حوزه از طریق تصویب قوانین و مقررات و نظامهای خدماتی و رفاه اجتماعی به عهده گرفتند.

پیشرفت علوم و فنون نیز تأثیر مهمی بر توسعه خدمات بهزیستی بر جای گذارد. بالاخص نوآوری و كشفیاتی كه در حوزه روش شناسی (متدولوژی) و فن شناسی (تكنولوژی) مربوط به تعلیم و تربیت، پزشكی، روان شناسی، شیمی و بیولوژیكی و غیره به وجود آمد، باعث شد كه نه تنها نتایج مفید آنها عاید افراد سالم شود بلكه بسیاری از معلولان و محرومان جامعه نیز از آنان بهره‌مند شوند. بعدها در قرن 19 آموزش و پروش نابینایان و ناشنوایان نیز مورد توجه قرار گرفت.

مرحوم جبار باغچه بان در سال 1304 اولین كلاس تعلیم كرد و لالها را در آذربایجان به نام باغچه اطفال و بعدها نیز در تهران در سال 1311 تأسیس كرد . از طریق برخی هیئت های مذهبی، مسیحی خارجی مراكز درمانی و حمایتی برای بیماران و معلولین تأسیس شد.

در دوران كوتاه مشروطبت و بعد از آن نسبت به ایجاد شیرخوارگاه (1304) مریض خانه ها و دیوانه خانه ها (مراكز بیماران روانی) اقدام شد.از ابتدای قرن 12 هجری شمسی به علت توسعه خطوط حمل و نقل و وسایل موتوری و نیز گسترش صنایع سبك از جمله (صنایع نساجی) و توسعه راه آهن دولتی كه موجب افزایش حوادث كار منجر به صدمه و قطع عضو و معلولیت می شد، دولت از اوایل سالهای 1300 نسبت به تصویب رساندن و اجرای قوانین و مقررات خدمات درمانی و نوعی تأمین اجتماعی بهزیستی اقدام كرد.

فهرست مطالب :

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری تاریخچه بهزیستی در ایران , دانلود پیشینه تحقیق تاریخچه بهزیستی ایران , مبانی نظری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر