امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری

گزارش كارآموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 34 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 42

گزارش كارآموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری در 42 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

گزارش كارآموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری در 42 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه

واحد کارآموزی یکی از مهمترین واحدهای درسی است که دانشجویان ملزم به گذراندن این واحد می باشند. این دوره از اهمیت زیادی برخوردار می باشد وزمانی مشخص میگردد که دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاهها ازلحاظ کار عملی وبکارگیری آموخته های تئوری خود درعمل ناتوانند.

همچنین این دوره جهت آشنایی با محیط کار وفضای حاکم برآن نیزمفیدمیباشد. لذا اینجانب بنا به رشته تحصیلی خود دریکی ازشرکتهای رایانه ای شروع به انجام فعالیت کردم.

این شرکت نزدیک به پنج یا شش سال است که فعالیت خود را آغازکرده است. ازجمله فعالیتهای این شرکت درزمینه های نرم افزار، سخت افزار، فروش انواع کامپیوتر، وسائل جانبی، تعمیرانواع کامپیوتروغیره میباشد.

دراین گزارش کار به بحث در مورد منابع تغذیه که شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن وچند مطلب دیگر می باشد می پردازیم.

 یکی از پر استفاده ترین لوازم برقی و با پیچیده ترین سیستمها کامپیوتر می باشد، تاریخچه کامپیوتر به شکل حرفه ای آن به 20 سال پیش تا به حال بر میگردد. قطعات کامپیوتر شامل مانیتور،کی برد، Case ، مادر برد و ... می باشد. که یکی از مهمترین این قطعات Case  می باشد.

Case به تنهایی فقط وظیفه نگهداری قطعات با استاندارد مکانی تعیین شده و خنک کردن قطعات و جدا کردن آنها (قطعات حساس) را از محیط اطراف بر عهده دارد. Case یک قسمت بسیار مهم در خود دارد که کار آن تبدیل برق و رساندن آن به ولتاژهای پایین در حد نیاز و استفاده اجزاء  داخل Case وقطعات در ارتباط با Case می باشد.

نام این قسمت بهتر است بگویم این قطعه Power یا منبع تغذیه می باشد. Power نقش بسیار مهم در حفظ قطعات و بالا بردن عمر مفید آنها دارد. و این موضوع سبب می شود که یکی از مهمترین قطعات سیستم به شمار آید و انتخاب Case خوب را مهم می سازد. Power چند نوع دارد که معروفترین آنها مدلهای AT وATX می باشد باتوانای مصرفی متفاوت که بر حسب نیاز انتخاب می شوند.

نکات و یادگرفته هایم در این چند صفحه نمی گنجد ولی امید وارم بتوانم مطالب مفید و سود مندی را روی صفحه کاغذ آورده باشم.

نگاهی ژرف به ساختار منبع تغذ یه

رده بندی منابع تغذیه

یک تولید کننده سیستم بایستی بتوانند مشخصات فنی منبع تغذیه ای که در داخل سیستمهایش از آن استفاده میکند را در اختیار شما قرار دهد. شما میتوانید اینگونه اطلاعات را در دفترچه راهنمای مرجع فنی سیستم و   یا بر روی بر چسبهائی که مستقیما بر روی منبع تغذیه نصب شده اند پیدا کنید. تولید کنندگان منبه تغذیه نیز میتوانند چنین اطلاعاتی را عرضه کنند. که اگر بتوانید تولید کننده آن را شناسائی کرده و از طریق وب مستقیما با آنها ارتباط بر قرار نمائید؛ارجحیت دارد. مشخصات ورودی ؛ بصورت ولتاژ و مشخصات خروجی به صورت آمپر در سطوح مختلف ولتاژ قید میشود .IBM  سطح Wattage خروجی را با عنوان Wattage Specified Output  گزارش می دهد . اگر تولید کننده منبع تغذیه شما Wattage  کلی را ذکر نکرده است؛ می توانید با استفاده از فرمول زیر ؛ مقدار آمپر را به مقدار وات تبدیل کنید:

مشخصات منبع تغذیه

علا وه بر خروجی برق؛ مشخصات متعدد دیگری در ایجاد یک منبع تغذیه با کیفیت بالا نقش دارند. ما در طول سالیان گذشته ؛ سیستمهای متعددی داشته ایم . تجربه ما نشان می دهد که اگر در اتاقی که چند سیستم در داخل آن مشغول بکار هستند یک مشکل برقی بروز کند؛ سیستمهائی که دارای منابع تغذیه ای با کیفیت و رده بندیهای  خروجی بالاتر؛ شانس بسیار بیشتری برای عدم مواجهه با اختلالات برقی دارند ؛ در حالیکه سایر سیستمها از کار می افتند.

منابع تغذیه با کیفیت بالا به محافظت از سیستمهای شما نیز کمک می کنند.

منابع تغذیه محصول تولید کنند گان معتبر  در صورت بر خورد با شرایط زیر؛ آسیب نخواهد دید:

-         قطع  کامل برق ؛ برای هر مد تی

-         هر نوع اشکال برقی

-         یک ضربه 200 ولتی به ورودی AC(برای مثال ؛ برخورد صا عقه)

منابع تغذیه مناسب ؛نشت جریان فوق العاده پائینی به Ground دارند (کمتر از 500 میکرو آمپر ). این ویژگی در زمانی که پریز دیواری شما فاقد اتصال Ground باشد و یا اتصال آن به درستی انجام نشده باشد دارای اهمیت زیادی است. همانطور که می بینید این مشخصات بسیار سخت بوده و بطور قطع نما یا نگر یک منبع تغذیه با کیفیت هستند . مطمئن شوید که منبع تغذیه شما با این مشخصات مطابقت دارد. شما می توانید از معیارهای دیگری نیز برای ارزیابی یک منبع تغذیه استفاده کنید. منبع تغذیه قطعه ای است که بسیاری از کاربران در هنگام خرید یک PC؛ توجه زیادی به آن نمی کنند و به همین دلیل بعضی از فروشندگان سیستم در مورد آن کوتاهی می کنند. بطور کلی ؛ یک فروشنده با اختصاص پول بیشتر به حافظه اضافی و یا یک درایو دیسک سخت بزرگتر ؛ بهتر می توان قیمت سیستم خود را افزایش دهد تا با نصب یک منبع تغذیه بهتر.

هنگام خرید یک کامپیوتر (ویا تعویض منبع تغذیه) بایستی تا حد امکان در مورد منبع تغذیه آن اطلا عات بدست آورید. با این وجود ؛  بسیاری از مصرف کنندگان از وازه های عجیبی که در مشخصات یک منبع تغذیه نمونه قید شود ؛ به وحشت می افتند. در اینجا تعدادی از عمومی ترین پارامترهای مو جود در برگه های مشخصات منابع تغذیه را به همراه مفهوم آنها مشاهده می کنید:J

(Mean Time Between Failures) MTBF  و یا (Time To FailureMean)MTTF:

میانگین زمانی (محاسبه شده) بر حسب ساعت که انتظار می رود منبع تغذیه در طول آن بدون مشکل کار کند.   منابع تغذیه معمولا دارای رده بندی MTBF هستند(برای مثال 100000 ساعت و یا بیشتر) که آشکارا نتیجه یک آزمایش واقعی نیست. در واقع ؛ تولید کنندگان از استانداردهای منتشر شده برای محاسبه نتایج بر اساس



 نرخ خطای قطعات داخلی منبع تغذ یه استفاده می کند.MTBF  نشان داده شده برای منابع تغذیه غالبا شامل فشار کاری است که منبع تغذیه برای آن در نظر گرفته شده (بر خسب درصد) و درجه حرارت محیطی که آزمایشها در آن انجام شده ؛ است.

-         دامنه ورودی (Imput Range یا دامنه عملیاتی) دامنه ولتاژی که منبع تغذیه آماده پذیرش آن از منبع برق AC است . برای جریان AC 110 ولتی دامنه ورودی متداول بین 90 تا 135 ولت است . برای جریان 220 ولتی این دامنه به 180 تا 270 ولت تغیر می کند.

-         Peak Inrush Current: با لا ترین مقدار جریان کشیده شده توسط منبع تغذیه در یک لحظه معین بلا فاصله پس از روشن شدن آن که به صورت آمپر در یک ولتاژ خاص بیان می شود هر چه این جریان کمتر باشد سیستم شوک حرارتی کمتری را تجربه خواهد کرد

-         Hold-Up Time  : مدت زمان (بر حسب میلی ثانیه) که یک منبع تغذیه می تواند پس از قطع برق ورودی ؛ خروجی های خود را در دامنه ولتاژ خاصی نگه دارد این ویژگی PC  شما امکان می دهد در صورت بروز AC ورودی ؛ بدون ریست شدن و یا بوت مجدد به کار خود ادامه دهد . برای منابع تغذیه امروزی مقادیر 15 تا 30 میلی ثانیه عمو میت دارند؛ مقادیر بالا تر ( طولا نی تر) بهتر هستند مشخصات ATX12V به حد اقل 17 میلی ثانیه اشاره دارد .

-         Transient Response : مدتی زمانی ( بر حسب میکرو ثانیه ) که یک منبع تغذیه برای برگرداندن خروجیهای خود به دامنه ولتاژ خاص پس از یک تغیر سریع در جریان خروجی به ان نیاز دارد . به عبارت دیگر؛ مدت زمانی که طول میکشد تا سطح برق خروجی پس از آن که یکی از ابزارهای داخل سیستم مصرف برق را آغاز و یا تمام می کند تثبیت شود منابع تغذیه در فواصل زمانی منظمی جریان مورد استفاده تو سط کامپیوتر را بر رسی می کنند. زمانی که یک ابزار در طول یکی از این فواصل زمانی مصرف برق خود را قطع می کند (مثلا هتگامی که درایو فلا پی به چرخش موتور خود خاتمه می دهد)؛ ممکن است منبع تغذ یه برای مدت کوتاهی ولتاژ زیادی را یه خروجی خود عرضه نماید این ولتاز اضافی Overshoot نا میده می شود و Trasient Response مدت زمانی است که در طول آن ولتاژ به سطح مشخصی بر میگرد. این مسئله برای سیستم در حکم یک شوک است و می تواند باعث بروز اشکال و یا از کار افتادن سیستم شود . Overshoot به عنوان مشکل مهمی که با منابع تغذیه سوئیچینگ همراه بوده ؛ در سالهای اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته است.Trasient Response گاهی به صورت فواصل زمانی بیان می شود و گاهی به صورت تغییرات خاصی در خروجی (برای مثال ؛ سطح توان خروجی تا زمانی که خروجی تا 20 درصد تغییر کند در داخل حد تنظیم شده باقی می ماند).

-         Overvoltage Protection نقطه اوج خاصی را برای هر یک از خروجی ها مشخص میکند که در آن ؛ منبع تغذیه آن خروجی را قطع می کند. مقاد یر می توانند بصورت درصد (مثل 120% برای3  /3ولت و 5 ولت ) و یا به صورت ولتاژ (مثل6 /4+ برای خروجی3 /3+ و 7 + ولت برای خروجی 5+) بیان شود .

-         Maximum Load Current  : بالا ترین مقدار جریانی ( بر حسب آمپر) که امکان تحویل بی خطر آن از طریق یک خروجی خاص وجود دارد. مقادیر آن به صورت آمیر آژها ی مشخصی برای هر یک از ولتاژ های خروجی بیان می شوند.با این مقادیر شما نه تنها قادر به محاسبه کل مقدار؛ توانی خواهیذ بود که منبع تغذیه قادر به تا مین آن است؛ بلکه می توانید تعداد ابزارهایی که از آن ولتاژهای مختلف استفاده کنند را محاسبه نمائید

-         Minimum Load Current : کمترین مقدار جریانی ( بر حسب آمپر) که بایستی از یک خروجی مشخص گرفته شود تا آن خروجی به کار خود ادامه دهد .اگر جریان کشیده شده از یک خروجی کمتر از مقدار حد اقل باشد ممکن است منبع تغذیه آسیب ببیند و یا اینکه به طور خودکار خاموش شود .

-         Load Regulation : هنگامی که جریان کشیده شده از یک خروجی مشخص کاهش یافته و یا  افزایش یابد؛ ولتاژ نیز تا حدودی تغیر کرده و معمولا با افزایش جریان ؛ افزایش می یابد Load Regulation تغیر ولتاژ برای یک خروجی مشخص به صورت انتقال آن از حد اقل بار به حد اکثر بار (و یا بر عکس) است . مقادیری که بر حسب یک درصد /+ بیان می شود ؛ معمولا از 1%- /+ تا 5%  -/+ برای خروجی های +12V, +5V,+3.3V تغیر می کنند.

-         Line Regulation : تغیرات بوجود آمده در ولتاژ خروجی هنگامی که ولتاژ AC ورودی از پایین ترین مقدار به بالا ترین مقدار در دامنه ورودی تغییر می کند. یک منبع تغذیه بایستی بتواند هر

-         ولتاژی در داخل دامنه ورودی خود را با یک تغییر 1% (یا کمتر) در خروجی خود اداره نما ید .

-         Efficiecy:نسبت توان ورودی به توان خروجی که به صورت در صد بیان میشود. در مورد منابع تغذیه امروزی ؛مقادیر 65% تا 85% عمومیت دارند. 15تا 35 در صد باقیمانده توان ورودی در طول فرایند تبدیل AC\DC به گرما تبد یل می شود . هر چند که کار ایی بالاتر به معنی حرارت کمتر در داخل کامپیوتر (موضوع همیشه جوشایند)و صورت حسابهای برق کمتری است؛اما این مسئله نبایستی به بهای دقت ؛ ثبات و ماندگاری منبع تغذیه تمام شود.                                    

-         AC Ripple ,Ripple & Noise,Ripple: متوسط ولتاژ تمام تاثیرات AC بر خروجیهای منبع تغذیه ؛ که معمولا بصورت میلی ولت   Peak-to-Peak  و یا در صد ولتاژ خروجی اسمی بیان می

 شود . هر چه این مقدار کمتر باشد ؛ بهتر است. واحد های با کیفیت بالا معمولا دارای نسبت Ripple 1 درصدی (یا کمتر) هستند که اگر بر حسب ولت بیان شود 1%  ولتاژ خروجی خواهد بود. درنتیجه ؛ برای خروجی 5+ ولت این مقدار به05 /0و یا 50 میلی ولت می رسد.

تصحیح عامل توان

اخیرا کارائی خط برق و تولید موج هماهنگ منابع تغذیه PC مورد برسی قرار گرفته است . این موضوع عموماتحت عنوان عامل توان تغذیه مورد برسی قرار می گیرد. توجه به عامل توان فقط بخاطر تقویت کارائی برق نیست ؛ بلکه به خاطر کاهش در تولید Harmonics Back بر، روی خط برق نیز هست. بطور اخص استاندارهای جدیدی در بسیاری از کشورهای اروپائی اجباری شده اند که Harmonics را به کمتر از مقدار خاصی کاهش می دهند . مدار مورد نیاز برای اینکار،PFC (Factor CorrrctionPower ) نامیده می شود.

عامل توان نشان می دهد که بازده مصرف توان الکتریکی تا چه حدی است و بصورت عددی بین صفر و یک بیان می شود. یک عامال توان بالا نشان می دهد که توان الکتریکی بصورت کار آمدی مورد استفاده قرار گرفته است ، در حالیکه مقادیر پائین آن نشاندهنده بکار گیری ضعف توان الکتریکی هستند. برای درک عامل توان، باید نحوه استفاده از برق را درک کنید .

معمولا دو نوع بار بر روی خطوط برق AC اعمال می شود:

-         مقاومتی (Resistive) : توان تبد یل شده به حرارت ، نور ، حرکت و کار

-         القائی (Inductive) : حفظ یک حوزه الکترومغناطیسی نظیر ترانسفورماتور و یا موتور

یک بارمقاومتی معمولا Working Power   نامیده می شود و بر حسب کیلووات ارزیابی می گردد. از سوی دیگر، یک بار القائی غالبا Power Reactive نا میده شده و با واحدKVAR ((Kilovolt-Amperes

سنجیده می شود. Working Power وReactive Power در کنار یکدیگر توان ظاهری را تشکیل می دهد که با واحد KVA(کیلووات آمپر) سنجیده می شود. عامل توان به صورت نسبت نیروی کاری به توان ظاهری اندازه گیری می شود(KW/KVA)  . عامل توان ایده ال، 1 است که در آن نیروی کاری و توان ظاهری برابر هستند.

درک مفهوم یک بار مقاومتی و یا نیروی کاری نسبتا آسان است. برای مثال، یک لامپ چراغ که 100 وات نور و حرارت تولید می کند. این یک بار مقاومتی خالص است. از سوی دیگر بار القائی تا حدودی دشوار است. یک ترانسفورماتور را در نظر بگیرد که دارای سیم پیچهائی برای تولید حوزه الکترومغناطیسی است و سپس جریانی را در مجموعه دیگری از سیم پیچها ایجاد می کند. برای اشباع سیم پیچها و تولید حوزه مغناطیسی به مقدار معینی توان نیاز داریم ، حتی در صورتیکه هیچ کاری در حال انجام نباشد.مبد ل برقی که به هیچ چیزی متصل نشده است،مثال خوبی است از یک بار القائی خالص.در اینجا یک مصرف توان ظاهری برای تولید حوزه ها وجود دارد،اما هیچ نیروی کاری وجود ندارد زیرا هیچ کارعملی انجام نمی شود.



سیستمهای Energy Star

EPA یک برنامه صدور گواهی نامه را برای تجهیزات و PC ها با کارائی توان بالا آغاز کرده است. PC و یا نمایشگر برای آنکه در این برنامه عضویت داشته با شد بایستی در طول دوره های عد م فعالیت خود تنها 30 وات (و یا کمتر) توان مصرفی نماید. سیستمهائی که با این مشخصات مطابقت دارند می توانند از برچسب Energy Star استفاده کنند. این یک برنامه داوطلبانه است؛ با این حال، بسیاری از تولید کنند گان PC متوجه شده اند که معرفی سیستمهایشان تحت این عنوان می تواند به فروش آنها کمک نماید.

یکی از مشکلات اینگونه سیستمها دراین است که مادر برد و درایو های دیسک آنها می توانند به خواب بروند. این بدان معنی است که آنها می توانند به حالت Standby بروند که درآن توان بسیار اندکی را مصرف می کنند. این ویژگی با منابع تغذیه قد یمی ایجاد مشکل می کند زیرا کشش توان پائین نمی تواند بار کافی را برای عملکرد صحیح آنها ایجاد نماید. بسیاری از منابع تغذیه جدید موجود در بازار که برای کار با این سیستمها طراحی شده اند، دارای مشخصات "حداقل بار" بسیار اندکی هستند. پیشنهاد می کنیم در صورت خریداری یک منبع تغذیه ارتقائی، مطمئن شوید که حداقل بار توسط تجهیزات درون سیستم شما فراهم می شود  در غیر اینصورت، زمانیکه PC شما به خواب می رود،  ممکن است برای راه اندازی مجدد به استفاده از سوئیچ  Power نیاز داشته باشد. این مشکل در مواردی که شما از یک منبع تغذ یه با خروجی بسیار بالا در سیستمی که توان بسیار اندکی را می کشد استفاده می کنید، بیش از همه قابل توجه است.                       

مدیریت پیشرفته توان

(Advanced Power Management) APM مشخصاتی است که بطور مشترک توسط اینتل و مایکروسافت تو سعه یافته است و مجموعه ای از اینتر فیسهای مابین سخت افزار های با قابلیت مدیریت توان و سیستم عامل یک کامپیوتر را تعریف می کند. هنگامیکه APM کاملا فعال باشد می تواند بطور خودکار یک سیستم را بر حسب فعالیت جاری آن، بین 5 وضعیت سوئیچ نماید. هر وضعیت. نشاندهنده کاهش بیشتری در مصرف برق است که با فرستادن قطعات بلا استفاده به وضعیت LowePower انجام می شود.

اینتر فیس پیشرفته پیکر بندی و توان

(Advanced Configuration and Power Interface) ACPI یک استاندارد پیکر بندی سیستم و مدیریت توان جدید تر است که توسط نرم افزار جدید تر BIOS سیستمهائی که ویندوز 98 و یا سیستمهای عامل بعد از آن را اجرا می کنند، پشتیبانی شده است. اگر BIOS سیستم شما از ACPI پشتیبانی می کند، کنترل کامل مدیریت توان آن (به جای BIOS) توسط سیستم عامل انجام می شود. ACPI برای ارائه یک مکان واحد برای کنترل مدیریت توان و پیکر بندی سیستم در نظر گرفته شده است. در گذشته، شما با APM می توانستید تنظیمات مدیریت توان را در BIOS و همچنین سیستم عامل انجام دهید که غالبا با یکدیگر همپوشانی داشته و باعث بروز تداخل در تنظیمات می شد. در سیستمهای جدید تر بجای APM از ACPI پشتیبانی شده است. اگر به به هر دلیلی متوجه شدید که فعالیتهای مدیریت توان باعث بروز مشکلاتی از قبیل قفل شدن سیستم عامل و یا عملکرد نا مناسب سخت افزارها شده است.

ساده ترین راه غیر فعال کردنAPM ازطریق BIOS است. اکثر BIOS هائی که از APM پشتیبانی   می کنند شامل گزینه ای برای غیر فعال کردن آن نیز هستند. اینکار با عث قطع زنجیره ارتباطی بین سیستم عامل و سخت افزار گردیده و تمام فعالیتهای مدیریت توان را متوقف می سازد. هر چند که شما با حذف درایور APM از سیستم عامل می توانید به همان نتیجه دست پیدا کنید. ویژگی Plug and Play ویندوز 98 .

هر بار که کامپیوتر خود را Restart می کنید، قابلیتهای APM سیستم را تشخیص داده و تلاش می کند تا درایور APM را مجددا نصب نماید.

اگر سیستم جدید تری با ACPI دارید، می توانید تنظیمات مدیریت توان را از طریق آیکون Power Management در پانل کنترل ویندوز، غیر فعال کنید.

همچنین مطمئن شوید که در مقابل هریک ازشیارهای توسعه خالی شما، یک درپوش محافظ برروی کیس نصب شده است. اگرپس ازبرداشتن یک کارت، این فضاهاراخالی بگذارید، حفره ایجاد شده می تواند باعث اختلال در جریان هوای داخلی ودر نتیجه بالا رفتن دمای سیستم شما شود. اگر با مشکلات متناوبی روبرو هستید که احتمال می دهید به گرم شدن سیستمتان ارتباط دارند، معمولآ جایگزین نمودن یک منبع تغذ یه با ظرفیت بالاتر، بهترین علاج است. بعضی ازتولید کنند گان، وسیله ای را با نام کارت پنکه ( fan card ) ارائه می کنند، ولی مامتقاعد نشد یم که استفاده از آنها ایده خوبی باشد. تاوقتیکه یک پنکه طوری قرار نگرفته باشد که جریان هوا رااز(یابه)خارج ازکیس بکشد، تنها کاری که انجام میدهد، به جریان انداختن هوای داغ درداخل سیستم است. درواقع اضافه کردن اینگونه پنکه ها به بالاتررفتن دمای کلی سیستم کمک میکند زیراخوداین پنکه ها نیزازتغذ یه برق استفاده کرده وحرارت تولید میکنند.

پنکه های نصب شده بر روی پردازنده هااستثناء هستند، زیراآنهاتنهابرای خنک کنندگی نقطه ای پردازنده طراحی شده اند. بسیاری ازپردازنده های سریع امروزی انقدرداغتر ازسایرقسمتهای سیستم کار میکنند که خنک کننده های ساده آلومینیومی دیگر کارآئی خود رابرای آنها ازدست می دهند. دراینگونه موارد، یک پنکه کوچک که مستقیمآ برروی پردازنده نصب می شود، یک تاثیرخنک کنندگی نقطه ای رافراهم می کند که باعث پائین آمدن دمای پردازنده می شود. یکی از اشکالات اینگونه پنکه های خنک کننده پردازنده این است که درصورت ازکار افتادن آنها، پردازنده بلا فاصله داغ شده واحتمال آسیب دیدن آن وجود دارد. تاحد امکان سعی کنید ازبزرگترین خنک کننده غیرفعال الومینیومی که می توانید پیداکنید استفاده کرده وپنکه پردازنده خودراازیک فروشنده معتبر تهیه نمائید.

خنك كنندگی نا مناسب

بعضی از منابع تغذیه جایگزینی موجود، پنكه های خنك كننده ای با قابلیتهای بالا تری نسبت به انواع اصلی دارند كه می توانند قویا عمر سیستم را افزایش داده ومشكلات افزایش دمای سیستم را به حد اقل برسانند (خصوصا برای پردازنده های جدید تری كه با حرارت با لا تری كار می كنند). اگر با سر و صدای سیستم خود مشكل دارید، بعضی از مدلها با پنكه های خاصی ارائه می شوند كه می توانند بسیار بی صدا تر از مدلهای استاندارد كار كنند. این منابع تغذیه غالبا از پنكه های با قطر بیشتر استفاده می كنند كه با سرعت كمتری می چرخند، در نتیجه با صدای بسیار كمتری كار می كنند. اما حجم هوای جابجا شده توسط آنها با پنكه های كوچكتر یكسان است.

تهویه هوای یك سیستم نیز از اهمیت بالائی برخوردار است. شما باید از وجود جریان هوای كافی برای خنك كردن بخشهای داغ تر در سیستمتان مطمئن  شوید. بعضی از پردازنده ها از خنك كننده های غیر فعال استفاده می كنند كه به یك جریان هوای ثابت برای خنك كردن تراشه نیاز دارند. اگر خنك كننده پردازتده شما دارای پنكه مخصوص به خود است ، این مشكل تا حدودی تقلیل می یابد. اگر شكافهای توسعه خالی دارید، باید برد ها را با فاصله در سیستمتان نصب كنید تا به هوا اجازه دهید در بین آنها جریان پیدا كند.

گرمترین كارت خود را در نزدیكترین محل به پنكه خنك كننده و یا سوراخهای تهویه نصب كنید. مطمئن شوید كه جریان هوای كافی در اطراف دیسك سخت وجود دارد، خصوصا برای مد لهائی كه با سرعهای بالا دوران می كنند. بعضی از دیسكهای سخت می توانند دمای نسبتا زیادی را در هنگام كار ایجاد كنند. اگر دمای آنها بیش از حد بالا برود، داده هایتان را از دست خواهید داد.

همیشه از سیستمتان در وضعیتی استفاده كنید كه پوشش (درب كیس، با پوششهای پارجه ای و یا پلاستیكی موجود اشتباه كرده اید، برداشتن پوشش یك سیستم می تواند باعث بالا رفتن دمای آن شود. هنگامیكه در پوش كیس برداشته شده است ، پنكه خنك كننده دیگر هوا را ازسرتاسر سیستم نمی كشد؛ بلكه تنها منبع تغذیه را خنك می كند و بقیه سیستم باید صرفا با انتقال گرما خنك شود هر جند كه اكثر سیستمها بلا فاصله بخاطر این موضوع داغ نمی شوند، هر جند كه اكثر سیستمها بلا فاصله بخا طر این موضوع داغ نمی شوند بسیاری از سیستمها (خصوصا آنهائیكه كارتهای توسعه زیادی بر روی خود دارند)در مدت 15 تا 30 دقیقه به شدت داغ می شوند.

همچنین مطمئن شوید كه در مقابل هر یك از شیار های توسعه خالی شما، یك در پوش محافظ بر روی كیس نصب شده است. اگر پس از برداشتن یك كارت ، این فضا را خالی بگذارید، حفره ایجاد شده می تواند باعث اختلال در جریان هوای داخلی و در نتیجه بالا رفتن دمای سیستم شما شود.

اگر با مشكلات متناوبی روبرو هستید كه احتمال می دهید به گرم شدن سیستمتان ارتباط دارند، معمولا جایگزین نمودن یك منبع تغذیه با ظرفیت بالاتر، بهترین علاج است. بعضی از تولید كنندگان ، وسیله ای را با نام كارت پنكه (fan Card) ارائه می كنند،ولی ما متقائد نشدیم كه استفاده از آنها ایده خوبی باشد. تا وقتیكه یك پنكه طوری قرار نگرفته باشد كه جریان هوا را از (یا به) خارج از كیس بكشد، تنها كاری كه انجام می دهد، به جریان انداختن هوای داغ در داخل سیستم است. در واقع اضافه كردن اینگونه پنكه ها به بالاتر رفتن دمای كلی سیستم كمك می كند زیرا خود این پنكه ها نیز از تغذیه برق استفاده كرده و حرارت تولید می كنند.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری , کاراموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری , کارورزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیوتری , دانلود گزارش کارآموزی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختار منبع تغذیه وعیب یابی آن در شركت كامپیو

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر