امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها

گزارش كارآموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 22 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

گزارش كارآموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها در 22 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

گزارش كارآموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها در 22 صفحه ورد قابل ویرایش



در این گزارش مراحل اجرایی یك سیكل كاری از ابتدا تا انتها مورد بررسی قرار خواهد گرفت
.
قرائت (نقشه برداری):

از جمله مسائلی كه توسط تیم نقشه برداری هدایت می شود، هدایت حفاری می‌باشد. از آنجایی كه این تونل از دو طرف در دو سینه كاری جدا حفر شده در نتیجه از طریق عملیات دقیق نقشه برداری باید پیش رفت تا در نهایت از هر دو طرف به یك قسمت برسیم. از دیگر وظایف این گروه تعیین خط برش است كه در آن محدوده و با توجه به آن باید عملیات حفاری صورت گیرد. روند تعیین این خطبدین صورت است كه ابتدا دوربین (total station) را نسبت به محل توجیه كرده سپس بر مبنای آن و تعریفی كه از موقعیت تونل دارند موقعیت محدوده حفاری آنالیز می گردد و در نهایت از طریق اسپری های رنگی این محدوده مشخص شده كه در مرحله بعدی چالهای حفاری با توجه به قدرت آتشباری باید در درون آن اجراء شده و سپس خرج‌گذاری و آتشباری صورت گیرد. كنترل این محدوده قبل از مرحله نگهداری دوباره صورت می گیرد كه تا در صورت انحراف آنرا اصلاح نمایند.
1- حفاری و آتشباری

با توجه به روش و الگوی طراحی شده جهت آتشباری (پیوست 1-1) عملیات حفاری چالهای آتشباری با طول متر و قطر 51 میلی متر با فواصل مشخص توسط دستگاه جامبودریل به روش ضربه‌ای- چرخشی صورت می گیرد و در ادامه بعداز تخلیه كلیه پرسنل و تجهیزات از محل عملیات خرج گذاری و آتشباری به روش v.cut صورت می پذیرد.

در این روش از دینامیت اخگر و همچنین از كرتكس در چالهای اطراف جهت آتشباری كنترل شده استفاده می گردد، تا از بروز اضافه حفاری جلوگیری شود. در مرحله بعدی بعد از تهویه گازهای سمی حاصل و كنترل محل توسط تیم آتشباری (جهت بررسی وجود یا عدم وجود چالهای انفجاری عمل نكرده) در صورت وجود مناطق تخریب نشده از رود هدر استفاده می گردد. البته مناطقی كه از لحاظ جنس جزء مناطق نرم باشند بدون عملیات آتشباری توسط رود هدر حفاری می گردد. البته با توجه به تكتونیزه و ریزشی بودن منطقه بهتر بود كه از روش آتشباری استفاده نگردد و یا آنكه در نوع و روش آتشباری تجدید نظر نموده و از آتشباری كنترل شده به روش صحیحی استفاده گردد.
2- تهویه

با توجه به وجود گازهای No2,Co2,Co و گرد زغال و گاز گریز و در مناطق زغال‌دار و همچنین وجود دو ده حاصل از ماشین آلات بارگیری و حمل و نقل تهویه این تونل جزء مسائل عمده و اساسی می باشد.

در تهویه این تونل از تهویه دهشی استفاده شده كه در مسیر تونل جهت كنترل افت فشار هوا از فن های كمكی استفاده شده كه در نهایت هوا از این طریق به سینه كار منتقل شده تا در نهایت در برگشت و خروج هوا از دهانه تونل این گازها و ذرات از تونل خارج گردد.

از مشكلاتی كه این تهویه دارد عدم حمایت هوای خروجی می باشد. بدین معنی كه هوای آلوده تا نیمه تونل آمده و در آنجا بدلیل افت فشار هوا باقی می‌ماند. به نظر می رسد با قرارگیری تهویه مكشی در آن ناحیه بتوان به خروج هوای آلوده كمك نمود.
3- بادگیری و حمل و نقل

جهت بارگیری ذرات خرد شده از لودر استفاده می گردد تا از آن طریق ذرات سنگ را یا بصورت موقت در محلی دورتر از سینه كار انتقال داده تا موقتاً بقیه مراحل اجرایی صورت گیرد و در مرحله بعدی آنرا توسط كامیون به بیرون انتقال دهند و یا مستقیماً توسط لودر ذرات سنگ از سینه كار بارگیری شده و داخل كامیون انتقال داده شده تا به بیرون منتقل گردد.

از مشكلات این بخش تحمیل هزینه های تعمیرات و نگهداری می باشد كه با توجه به وضعیت بستر تونل و عدم رگلاژ مناسب این هزینه ها افزایش می یابد. این وضعیت علاوه بر تحمیل هزینه های مستقیم، هزینه های غیرمستقیمی را نیز به سیستم تحمیل می نماید كه از آن جمله می توان عدم حمل و نقل بموقع و افزایش زمان سیكل كاری حمل و نقل نام برد.
4- خدمات فنی

در این تونل جهت بكار اندازی پیكورو دستگاه stutcrete و هوای بعنوان سیال حفاری جامبودریل از هوای فشرده استفاده می شود كه به همین علت از یك كمپرسور اطلس كپكو استفاده می گردد. همچنین جهت تامین برق و روشنایی مورد نظر از یك ژنراتور استفاده می گردد كه البته بعلت خراب بودن آن در حال حاضر از برق شهری استفاده می گردد. در مسیر تونل كابلهای مخابراتی جهت تماس با جبهه كاری مشاهده می شود كه در اكثر اوقات قطع می باشد. در ادامه در پیوست (2-1) كلیه تجهیزات ارائه می گردد.
5- آبكشی

از آنجایی كه منطقه تونل امام زاده هاشم بطور كامل زیر سطح ایستابی است قاعدتاً مساله انتقال آبهای موجود در تونل نیز جزء مسائل اصلی است كه در صورت عدم كنترل آن كلیه فعالیتهای اجرایی را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

در این تونل بعد از 10-20 متر پیش روی وجود آب مشاهده می گردد كه جهت كنترل آن كه با پیشروی افزایش می یابد حوضچه هایی احداث شده تا آب از طریق تلمبه هایی در آنها قرار دارند آب از سینه كار بصورت مرحله ای از هر حوضچه به حوضچه دیگر منتقل شده و در نهایت به بیرون از تونل انتقال یابد.

از مشكلاتی كه در این مورد وجود دارد جایگیری نامناسب حوضچه ها و عدم استفاده از dich بصورت مقطعی و استفاده از نیروی ثقل خود آب جهت انتقال به هر حوضچه می باشد كه عموماً باعث شده در فعالیت و حركت پرسنل و تجهیزات مشكلاتی بوجود آید.
6- نگهداری

از عمده ترین مسائل مورد بررسی در تونل بررسی وضعیت نگهداری آن می باشد. خصوصاً كه تونلهای راه از لحاظ وضعیت نگهداری باید از ضریب ایمنی بالایی برخوردار باشد.

در این مرحله بعد از لق گیری و با توجه به اطلاعات اولیه مكانیك سنگی و اطلاعات زمین شناسی روش و نوع نگهداری تعیین می گردد كه در زیر مفصلاً به هر یك می پردازیم.
6-1) نگهداری از طریق Rock bolt (میل مهار):

بعد از آنكه وضعیت و ساختار تكتونیكی لایه ها و وجود یا عدم وجود گوه در محل بررسی شد با توجه به شرایط فوق الذكر چالهایی عمود بر لایه (جهت دوختن لایه ها بهم) و نگهداری گوه های احتمالی حفر می گردد كه بعد از آن عملیات تزریق (سیمان+ آب) بصورت خمیری صورت گرفته كه در ادامه میل مهارهای مكانیكی با طول مشخص (عموماً 6متر) توسط نیروی فشاری حاصل از جام لودر به محل وارد می‌گردد و در نهایت plate (صفحه bolt) مورد نظر نصب شد و پشت آنرا از طریق مهره می بندند و جهت انتقال نیروی بهتر فضای خالی بین plate را توسط گچ و سیمان پر می كنند.

از بزرگترین مشكلات این بخش اجرای نامناسب bolt می باشد كه دلیل آنرا می‌توان عدم استفاده از اپراتور ماهر و فاصله افتادن بین مرحله حفر چالها و اجرای bolt (بدلیل تكتونیزه بودن محل درصورتی كه بعداز حفر چالها bolt سریعاً اجراء نشود، چالها از ذرات سنگ پر شده و در هنگام اجرای bolt با مشكل مواجه خواهیم شد) دانست. از دیگر مشكلات اجرای چالهایی موازی لایه ها می باشد كه از لحاظ علمی اجرای اینگونه bolt ها بی اثر می باشد كه با رفع این مشكلات تا حدود زیادی در هزینه های نگهداری نیز صرفه جویی می شود.
6-2) نگهداری از طریق shatcrete (بتن پاشی):

در تمامی قسمتهای این تونل به جزء ماسه سنگ عملیات بتن پاشی بصورتی كه در زیر می آید صورت می پذیرد:

در مرحله اول یك لایه آستر به ضخامت 5-1 سانتی متر اجراء شده و بعد از مش‌بندی روی آن یك لایه دیگر به ضخامت 5-15 سانتی متر اجراء می گردد. در این روش از بتن پاشی نوع خشك استفاده شده كه بعلت نداشتن اپراتور ماهر دارای پرت زیادی كه البته با تغییر زاویه و فشار و فاصله پاشش و استفاده از بتن پاشی تر این مشكل تا حدود زیادی حل می گردد. وجود گرد و خاك زیاد نیز از معایب بتن پاشی خشك می باشد. براساس محاسباتی كه صورت گرفته مناطق بتن پاشی شده 2-3 سال پایدار می ماند و در این فرصت باید Lining نهایی صورت پذیرد. تركیبات shatcrete مصرفی به قرار زیر است:

سیمان؛ 400kg               شن: 1900kg                     آب: 150-160lit

زودگیر و روان كننده: sigunit 1% طبق كاتالوگ

مقاومت فشاری تركیب فوق برابر  می باشد.
6-3) نگهداری از طریق قاب فولادی (آرك سه تكه):

در برخی مناطق كه از لحاظ پایداری ضعیف تر از مناطق دیگر می باشد علاوه بر bolt و shatcrete از قابهای سه تكه نیز استفاده می گردد. از جمله این مناطق را می‌توان مناطقی كه دارای شرایط برگشت لایه-وجود گسل در تونل- مناطق آماس‌پذیر رس و شیل و مناطق شدید آتكتونیزه نام برد كه در این مناطق بعد از اعمال bolt در صورت لزوم و shatcrete از قابهای فولادی سه تكه بشكل آرك استفاده شده كه دارای 15 plate*15 سانتی مترمربع می باشد و بعد از كارگذاری و استفاده از میلگردهای Q32 بعنوان‌ آرماتور و همچنین مش بندی پشت آن عملیات پر كردن پشت فضای این قابها صورت می گیرد كه یا از طریق گونی حاوی پوكه معدنی و یا از طریق بتن ریزی صورت می پذیرد. عملیات پر كردن فضای پشت آرك ها بسیار مهم می‌باشد زیرا كه وظیفه انتقال نیرو از سقف بلاواسطه به قاب را بعهده داشته كه در صورت عدم اجرای نامناسب (خصوصاً فضای خالی گسترده و حجیم) حتی با مشكل ریزش و خوابیدن تونل در آن منطقه مواجه خواهیم شد.
6-4) نگهداری و پیش روی از طریق روش forpoling:

در این روش كه مخصوص مناطق ریزشی مثل مناطق آبرفتی و شدیداً تكتونیزه می‌باشد كه از مته هایی كه به لوله های حفاری منفذدار متصل است استفاده می گردد كه ضمن حفاری با الگوی چتری در تاج تونل این لوله ها جایگزین شده و در ادامه عملیات تزریق دوغاب سیمانی از این لوله های حفاری صورت گرفته كه در نهایت چتری بتنی را در تاج تونل ایجاد می كند و در مرحله بعدی می توانیم با حفاری و پیش‌روی در آن مقطع مشكل ریزش فضای بالای تونل را برطرف‌نماییم.(پیوست 3-1)

از جمله مسائلی كه در این روش باید به آن توجه شود اجرای الگوی صحیح می‌باشد كه در بازده نهایی بسیار تأثیر خواهد داشت.
6-5) نگهداری نهایی از طریق Lining بتنی مسلح:

بعد از آنكه نگهداری های موقت تونل كه در قبل آمد صورت گرفت و عملیات احداث تونل بصورت نیم مقطع صورت گرفت در ادامه عملیات تعویض تونل و كف برداری آن انجام شده كه در نهایت با انتقال قالب فولادی هیدرولیكی و فیكس كردن آن عملیات Lining صورت می گیرد كه در زیر بطور مفصل به آن می پردازیم.
6-5-1) انتقال قالب هیدرولیكی:

جهت انتقال این قالب كه بصورت تمام مقطع و نیم مقطع آن استفاده می شود ابتدا مسیر حركت كاملاً صاف شده و سپس صفحه های فولادی یا تخته های چوبی در مسیر قرار گرفته و بر روی آن تیر آهن I شكل قرار می گیرد و در ادامه كفشكها بر روی این تیرآهن ها قرار گرفته و سپس از طریق سیم بكسل‌های قوی و توسط بولدزر این قالب را می كشند و در منطقه مورد نظر مستقر می نمایند.
3-4- سنگهای تشكیل دهنده

سنگهای سازنده محدوده تونل از نظر طرز تشكیل جزو سنگهای رسوبی دریائی بشمار می آیند و لایه بندی منظم دارند. این سنگها در دورانهای كامبرین- دونین- كربونیفر- تریاس و ژوراسیك تشكیل یافته اند و در شرایط فعلی بصورت چین خورده و در برخی نقاط كمی دگرگونه شده در سطح زمین رخنمون دارند.

تشكیلات سنگی این ناحیه از نظر سنی- جنس سنگها- لایه بندی و ضخامت واحدهای سنگی به انواع مختلف بشرح زیر قابل تقسیم بندی است و گسترش آنها روی نقشه زمین شناسی و مقطع طولی تكتونیكی با علائم و رنگهای مختلف مشخص شده است.

بین ترانشه ورودی و كیلومتر 800+2 زمین بخش ورودی تونل از سنگهای ژوراسیك زیرین (لیاس) كه به سازند شمشك (Js) معروف است تشكیل یافته است. سنگهای ژوراسیك زیرین عمدتاً از تناوب سنگهای شیلی- شیستی تیره رنگ- شیل ذغالی- ماسه سنگ شیلی- ماسه سنگ كوارتزیتی و رگه و لایه های كم ضخامت ذغال تشكیل یافته است. سنگهای شیلی و شیستی ظریف لایه هستند ولی ضخامت ماسه سنگهای شیلی و كوارتزیتی تا 5/1 متر می رسد. سنگهای شیلی و شیستی و ماسه سنگها بطور متناوب رسوبگذاری شده اند. ضخامت هر یك از واحدها در سنگهای شیلی و شیستی تا 15 متر و در ماسه سنگها به 6 متر می رسد. البته در بین هر یك از واحدهای سنگی رگه و لایه هائی از واحدهای سنگی دیگر وجود دارد. سطوح لایه‌ها بدلیل اثر فشارهای تكتونیكی اكثراً موجی است ولی برخی از آنها نیز سطوح كاملاً صاف دارند.

سنگهای شیلی و شیستی عمدتاً از كانیهای رسی و سیلتی و ماسه سنگها از كانیهای كوارتز و دانه های سنگی تشكیل شده اند و در آنها مقداری كانیهای فرعی دیگر یافت می شود.

در بخشهای زیرین سازند شمشك (در محدوده كیلومتر 250+2 و 800+2) سنگهای شیلی و شیستی فراوانتر از ماسه سنگها می باشد و در داخل آنها رگه و لایه های ذغالی اكثراً ناخالص بطور میان لایه ای دیده می شود. ضخامت لایه های ذغالی كمتر از 70 سانتیمتر است وعموماً فرسوده شده می باشند. از بررسی سنگهای ژوراسیك چنین نتیجه گیری بعمل می آید كه آنها از نظر لیتولوژی در بخشهای مختلف كم و بیش مشابه می باشند و اختلاف اصلی آنها در افزایش و كاهش ضخامت واحدهای سنگی و میزان مواد شیلی و شیستی و ماسه سنگی است. با توجه به این پدیده سنگهای ژوراسیك در نقشه و مقطع طولی زمین شناسی به 5 زون تقسیم بندی شدند. البته با توجه به تبدیل تدریجی یك توده سنگی به توده سنگی دیگر مرز بین واحدها تقریبی و ضخامت لایه ها بعلت ضخامت كم تعداد زیاد در مقطع طولی شماتیك است. نمای نزدیك سنگهای ژوراسیك در شكلهای 16-17 و 18 مشاهده می شود.

زون 1 حدود 60 درصد از سنگهای شیلی- شیستی تیره رنگ و حدود 40 درصد از ماسه سنگ شیلی و ماسه سنگ دانه ریز كوارتزیتی تشكیل یافته و محدوده آن در نقشه و مقطع طولی مشخص شده است. زون 2 حدود 50 درصد سنگهای شیلی- شیستی و 50 درصد ماسه سنگ شیلی و كوارتزیتی دارد. در این بخش ضخامت واحدهای شیلی و شیستی تا 10 متر و ضخامت ماسه سنگها تا 5 متر می رسد.

در زون 3 حدود 70 درصد ماسه سنگ كوارتزیتی و 30 درصد سنگ شیلی و شیستی همراه با شیلهای ذغالی ظاهر می گردد. در این بخش ضخامت واحدهای سنگی تا 6 متر می رسد. در زون 4 حدود 80 درصد ماسه سنگ سیلتی كوارتزیتی و 20 درصد سنگ شیل و شیست های متورق دیده می شود و ضخامت واحدهای ماسه سنگی تا 6 متر و ضخامت واحدهای شیلی و شیستی كمتر از 5/1 متر است.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها , کاراموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها , کارورزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها , دانلود گزارش کارآموزی مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها , مراحل اجرای یك سیكل كاری حفاری از ابتدا تا انتها , سیكل كاری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر